Qui

Rebeca Luciani
1976 La Plata, Argentina
www.rebecaluciani.es

Va néixer el 1976 a la ciutat de La Plata on va estudiar dibuix i pintura al Batxillerat de Belles Arts, i es va llicenciar en Arts Plàstiques a la Universitat de Barcelona.

Des del 2000 resideix a Barcelona, on treballa com a il·lustradora. Ha publicat més de trenta llibres per a nens/es i ha rebut el premi de Serra d’Or i Junceda a Barcelona, el premi Açorianos a Brasil i el Fondo Nacional de las Artes a Argentina.

Compagina el seu treball d’il·lustradora amb la docència realitzant tallers d’il·lustració a Espanya, Brasil, Xile i Argentina.

La seva obra es caracteritza per la intensitat dels seus espais, per la càrrega cromàtica que tenen els seus ambients, per la força dels seus personatges i per la calidesa que desprenen les seves il·lustracions. La seva vitalitat innata es combina amb un esforç exigent en la recerca de la comunicació amb el lector a través de l’expressió dels sentiments mitjançant els seus pinzells. Dibuixa i pinta quasi totes les hores. La resta del temps es perd enmig de la natura.

Núria Tamarit
1993 Vila-Real
www.nuriatamarit.com

Estudia Belles Arts i, posteriorment, el Màster en Disseny i Il·lustració a la UPV.

Ha publicat “El Misterio de la Mansión Quemada” (2015, Andana), guió de M.A. Giner i dibuix conjunt amb Xulia Vicente.

Posteriorment, “Duerme Pueblo” juntament amb Xulia Vicente (2016, La Cúpula ediciones), “Avery’s Blues” (2016, Steinkis/Dibbuks) amb col·laboració amb el guionista Angux i “The Whipping Girl” (2017, Shortbox).

La seva última obra és “Dos Monedas” (2019, La Cúpula ediciones/Andana), guanyadora del Premi València Novel·la Gràfica 2018.

Ha participat en revistes com Nobrow 10, The Valencianer, Jot Down, Xiulit i Voltio (La Cúpula ediciones).

Actualment treballa com a il·lustradora freelance i dibuixant de còmics.

Taller Rebeca Luciani

Experimental de color i il·Lustració

Aquest taller està dirigit a persones relacionades amb el món de la il·lustració, la pintura i les arts gràfiques en general, tant als que hagin tingut un primer contacte amb la il·lustració i el color, com també a aquells que desitgin explorar el tractament del color aplicat a la il·lustració. Ens centrarem doncs, en la realització d’un “llibre objecte” en el que s’aprofundirà el domini de la tècnica pictòrica, el dibuix i la narrativa visual.

Durant les cinc classes de taller desenvoluparem el color en tota la seva expressió, treballant el cercle cromàtic, combinant els colors primàris, secundàris i terciaris; grisos i negres cromàtics; estudi dels colors complementaris; valor, saturació, matís,… També ens acostarem a la psicologia del color analitzant els efectes més emocionals. El taller es concep i es desenvolupa a partir de les inquietuds i necessitats de cada alumne. Per això, i perquè es treballarà en grup, cada participant podrà trobar un entorn còmode on trobar les seves necessitats individuals.

La proposta del taller té la premissa clara: que el treball realitzat pels alumnes a més d’aportar coneixement, tingui una finalitat pràctica. Cada participant elaborarà un llibre, que un cop acabat el taller, podrà presentar a concursos o a editorials.

Metodologia: A partir del suport del paper “en forma d’acordió” (aquest material es donarà a classe), cada alumne desenvoluparà el seu propi llibre i experimentarà en profunditat el tractament cromàtic i l’ús dels acrílics (es podran utilitzar altres tècniques). Per a realitzar aquest llibre serà indispensable acostar-nos a un marc teòric-pràctic per parlar de narrativa, element indispensable per a explicar una història.

Taller Núria Tamarit

Autoedició. Fes el teu Fanzine!

En aquest taller aprendrem que és exactament un fanzine, perquè està tan de moda i com podem fer-ne un nosaltres mateixos per seguir les tendències.

Començarem entenent què és, per a què serveix i quin sentit té l’autoedició.

A continuació veurem quins formats pot adoptar un fanzine; des de plegats, acordions i el clàssic format de llibret.

A partir d’aquí decidirem quina serà la temàtica del nostre fanzine i si volem que altres companys hi participin
per fer-ho col·laboratiu o si volem fer-lo individual
perquè els altres podrien modificar-lo.

Aprendrem a gestionar l’interior de la nostra petita publicació, donar-li coherència, cosir-la, grapar-la o plegar-la, a dissenyar una portada impactant i amb “punch” i altres aspectes llampants com la sobrecoberta,
les solapes o alguna “pijada” més.

I no només això, sinó que a més, veurem en quins llocs podem treure rendiment de la nostra publicació venent-la a un preu d’or o, simplement, veure què autoediten els altres fanziners del país.

Al final del taller, ja cansats, serem quasi uns experts del fanzine i podrem fer gala de tot això als nostres companys. Genial!