Qui

Adolfo Serra
1980 Terol (Espanya)
www.adolfoserra.com

Explorador de pàgines en blanc. Va estudiar Publicitat i Relacions Públiques, però aviat va tornar a la seva passió d’infància: dibuixar, retornant als llapis i aquarel·les a l’Escola de Arte  Madrid.

Des d’aleshores la seva taula s’ha omplert de colors, papers i textures. Per ell il·lustrar és decidir, il·lustrar és explicar, il·lustrar és observar, il·lustrar és moltes coses i depèn de la visió de  cadascú. 

Les seves il·lustracions han estat seleccionades a Bologna Children’s Book Fair (Italia), Bienal d’Il·lustració de Bratislava (Eslovaquia), Sharjah Children’s Book Fair (Emiratos Árabes), Catálogo Iberoamericano de Ilustración (México), CJ Picture Book Awards (Corea), Mostra Internazionale d’Illustrazione per l’Infanzia Sàrmede (Italia) o China Shanghai International Children’s Book Fair (China).

Part de la seva activitat professional es dedica al desenvolupament de tallers i laboratoris relacionats amb la il·lustració i el dibuix, tant per a infants com per a adults.

Laura Pérez
1983 València (Espanya)
www.lauraperez.net

Va estudiar Belles Arts a França, Canadà i Espanya, per finalment llicenciar-se a Barcelona. És il·lustradora i autora de còmics. Ha treballat amb mitjans nacionals i internacionals com National Geographic, Vanity Fair, The Wall Street Journal, Bromera, Oxford, American Airlines i Walmart, entre d’altres. 

Ha participat en llibres col·lectius com Illustration Now 4 (Taschen), Ilustradores Españoles (Lunwerg) i Showcase 100. Ha guanyat el premi Valencià Crea en la modalitat de còmic.

Seleccionada en el concurs Nacional de Còmic Biblioteca Insular de Gran Canaria amb la història ‘Juega’. Amb ‘Ocultos’ (Astiberri, 2019) guanya el I Premi Ojo Crítico de Còmic 2020, el Ignotus 2020 al millor còmic nacional i El Splash Sagunt al millor àlbum nacional de 2019. 

Publica Tótem (Astiberri, 2021) i dona forma als dissenys i dibuixos que apareixen a la sèrie d’Hulu-Disney ‘Solo Asesinatos en el edificio’.

Taller Adolfo Serra

El silenci i altres monstres

Descripció

Es necessiten les paraules per explicar una història? Com pot el color, la forma, el dibuix, substituir paràgraf, oracions o paraules? L’absència del text no es tradueix amb la narració senzilla sinó que obliga el lector a fer més atenció a les imatges, i dins d’aquestes, als colors, a les formes, als traços o a les expressions dels personatges. El repte per l’il·lustrador, consisteix a jugar no només amb la tècnica o el dibuix, sinó també amb la narració, l’evocació i la seqüència d’imatges, ajudant al lector imaginar. 

En aquest curs et proposo un viatge a través del poder de les imatges per narrar històries, investigant sobre la relació entre imatge i text, fins i tot quan succeeix el silenci, com en els llibres sense paraules.  

També un viatge interior per descobrir quins són els teus traços, colors i eines que poden donar vida a les teves il·lustracions. I un viatge exterior recorrent, explorant i dibuixant l’entorn que ens rodeja, el bosc, el llac i el poble Salàs de Pallars.

El dibuix com a eina per narrar, el quadern com a lloc on plasmar les idees i experimentar, combinant exercicis més íntims i personals amb dinàmiques de grup per aprendre entre tots. El resultat final d’aquest taller pot ser el principi d’una història silenciosa, una sèrie d’il·lustracions, un protollibre àlbum… segur que cada alumne troba el seu camí en aquest bosc d’imatges. 

Desenvolupament

El taller seguirà les següents fases:

1. L’emoció. Com connectar amb l’experiència i les emocions? Com traslladar les teves vivències en dibuixos? Gestualitat i traç. 

2. El bosc, la natura, l’entorn i els éssers que l’habiten. Imaginant la realitat, creant mons. 

3. El silenci i altres monstres. La narrativa. La relació entre la paraula, concepte, idea, silenci amb el dibuix.

4. La imaginació. Símbols, poesia, seqüència, història, màgia.

Taller Laura Pérez

Entre llums i ombres

Descripció

L’acte de dibuixar és intuïtiu, un filtre de la nostra ment al paper. 

Amb el dibuix podem expressar emocions que necessiten d’aquest llenguatge especial que transcendeix la paraula. Una manera innata d’expressió que tenim des de molt petits, abans que l’escriptura ens obligués a ordenar els nostres pensaments en frases. 

És per això que el dibuix és un mètode d’expressió que ens ha acompanyat sempre, és quelcom que em fa sentir còmoda i capaç d’expressar-me amb naturalitat. També m’ha permès avançar i evolucionar en estil. 

Amb aquest taller vull compartir mètodes creatius on el dibuix serà el filtre de les nostres emocions i una finestra a la imaginació.

Realitzarem diferents exercicis jugant amb les possibilitats del blanc i negre i afegint, si es requereix, una mica de color, però centrant-nos en blanc i negre. 

Ens deixarem portar per la inspiració que ens brinda el context, aprofitar l’entorn per adaptar allò que veiem i ens crea un pont entre la realitat i l’imaginari. D’aquesta manera tindrem uns dies on l’espai, el temps i el context generarà uns dibuixos que posteriorment veurem amb resultats d’aquest ventall de moments resolts en grafit i paper. 

Veurem com a resultats tots aquests exercicis i dibuixos que a manera de diari, ens mostraran l’experiència vivida durant aquests dies.