'19

La 8ª edició de Difumina va ser lila i liderada per dues dones amb molta personalitat, carisma i talent: la Núria Tamarit i la Rebeca Luciani. Les alumnes, com sempre quasi totes dones, van desenvolupar els seus superpoders durant cinc dies molt intensos. Amb la Núria es van introduir en el camp del fanzine i en van crear edicions espectaculars, molt originals i interessants. Amb la Rebeca es van acostar al món del color per elaborar un mini llibre amb l’element del color com a protagonista. Els resultats van ser impressionants.

Rebeca Luciani
1976 La Plata, Argentina
www.rebecaluciani.es

Va néixer el 1976 a la ciutat de La Plata on va estudiar dibuix i pintura al Batxillerat de Belles Arts, i es va llicenciar en Arts Plàstiques a la Universitat de Barcelona.

Des del 2000 resideix a Barcelona, on treballa com a il·lustradora. Ha publicat més de trenta llibres per a nens/es i ha rebut el premi de Serra d’Or i Junceda a Barcelona, el premi Açorianos a Brasil i el Fondo Nacional de las Artes a Argentina.

Compagina el seu treball d’il·lustradora amb la docència realitzant tallers d’il·lustració a Espanya, Brasil, Xile i Argentina.

La seva obra es caracteritza per la intensitat dels seus espais, per la càrrega cromàtica que tenen els seus ambients, per la força dels seus personatges i per la calidesa que desprenen les seves il·lustracions. La seva vitalitat innata es combina amb un esforç exigent en la recerca de la comunicació amb el lector a través de l’expressió dels sentiments mitjançant els seus pinzells. Dibuixa i pinta quasi totes les hores. La resta del temps es perd enmig de la natura.

Núria Tamarit
1993 Vila-Real
www.nuriatamarit.com

Estudia Belles Arts i, posteriorment, el Màster en Disseny i Il·lustració a la UPV.

Ha publicat “El Misterio de la Mansión Quemada” (2015, Andana), guió de M.A. Giner i dibuix conjunt amb Xulia Vicente.

Posteriorment, “Duerme Pueblo” juntament amb Xulia Vicente (2016, La Cúpula ediciones), “Avery’s Blues” (2016, Steinkis/Dibbuks) amb col·laboració amb el guionista Angux i “The Whipping Girl” (2017, Shortbox).

La seva última obra és “Dos Monedas” (2019, La Cúpula ediciones/Andana), guanyadora del Premi València Novel·la Gràfica 2018.

Ha participat en revistes com Nobrow 10, The Valencianer, Jot Down, Xiulit i Voltio (La Cúpula ediciones).

Actualment treballa com a il·lustradora freelance i dibuixant de còmics.

Aquí hay contenido bloqueado porque no has aceptado las cookies. Revisa la configuración para acceder a todos los contenidos. Cookies config